Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den frysta cheesecaken serveras med flamberade päron smaksatta med nötter, vanilj och konjak.
Fäst bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Täck kanten med remsor av bakplåtspapper. Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa ost, socker och äggulor i en skål, vispa grädden i en annan. Vispa äggvitan till hårt skum i separat skål.
Blanda ostsmeten med citronskal och grädde och vänd ner äggvite-skummet försiktigt. Häll smeten i formen och frys ca 6 timmar.
Skala och skär päronen i klyftor. Dela och snitta vaniljstången.
Rosta valnötterna i torr panna. Häll dem i en skål. Hetta upp smör och farinsocker. Lägg i päron, valnötter och vaniljstång, fortsätt steka på högsta värme. Rör om 1–2 min. Tillsätt konjak.Ta bort pannan från plattan och håll den utanför fläkten. Tänd på och flambera.
Låt päronen svalna i pannan.Strö ett lager krossade digestivekex i en rundel, ca 20 cm i diameter, på serveringsfatet. Stjälp upp cheesecaken. Ös över päron och vaniljskyn som bildats i pannan. Skär med vass kniv och servera.