Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med 
färska jordgubbar

Baka en härlig cheesecake till kalaset eller som god efterrätt. Har du inga jordgubbar går det fint att garnera med andra bär.

Cheesecake med 
färska jordgubbar
Cheesecake med 
färska jordgubbar
Cheesecake med 
färska jordgubbar
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 15digestivekex
  • 2 tskingefära
  • 100 gsmör
  • 2,5 dljordgubbar
  • 1 dlsocker
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 mskvaniljsocker
  • 400 gfärskost
  • 250 gkesella- 10 procent
  • 3ägg
  • 1citron- rivet skal
  • 0,5citron- saft
  • jordgubbar
  • citronskivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret. Kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna. Blanda kex, ingefära och smält smör.

  3. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24-26 centimeter i diameter. Tryck ut och platta till smulorna ordentligt.

  4. Grädda botten i cirka 10 minuter i ugn.

  5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.

  6. Mosa jordgubbarna och blanda med socker, majsena och vaniljsocker.

  7. Rör ner färskost, kesella och ägg, vispa till en krämig blandning.

  8. Blanda ner citronsaften och häll smeten i formen. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Täck kakan med aluminium-folie om den hinner bli gyllene innan den gräddats färdig. Låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

  9. Låt kakan svalna och stå kallt före servering. Garnera med jordgubbar och citronskivor. Pudra med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på cheesecake med blåbär? Testa receptet här

Recept från Mitt kök