Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har man inga portionsformar går det bra att ta stora petflaskor och skära till runda formar, 6-7 centimeter höga.
Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och rivet citrusskal och blanda till en smulig massa. Tryck ut massan i sex portionsringar eller i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
Rör kesella och socker slätt. Tillsätt apelsinskal.
Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten i 5 minuter. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull. Rör ner lite apelsinkesella i gelatinet och blanda noga, rör sedan ner gelatinblandningen i resten av apelsinkesellan.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i apelsinkesellan. Fördela fyllningen i formarna eller formen. Ställ i kyl minst fyra timmar för att stelna.
Koka upp apelsinjuice och gélésocker och låt koka i cirka en halv minut. Låt svalna och skeda toppingen över bakelserna. Låt stelna och dekorera med filéer av rosa grapefrukt.
Recept från Mitt kök