Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med citrus

Har man inga portionsformar går det bra att ta stora petflaskor och skära till runda formar, 6-7 centimeter höga.

Cheesecake med citrus
Cheesecake med citrus
Cheesecake med citrus
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 10digestivekex- (cirka 150 g)
  • 75 gsmör
  • skal- rivet av en halv citron
  • skal- rivet av en halv apelsin
  • 500 gkesella
  • 1 dlsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • apelsin- rivet skal
  • 4gelatinblad
  • 2 dlapelsinjuice
  • 1 dlgelésocker
  • 1grapefrukt- rosa

Gör så här

  1. Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och rivet citrusskal och blanda till en smulig massa. Tryck ut massan i sex ­portionsringar eller i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.

  2. Rör kesella och socker slätt. Tillsätt apelsinskal.

  3. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten i 5 minuter. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull. Rör ner lite apelsinkesella i gelatinet och blanda noga, rör sedan ner gelatinblandningen i resten av apelsinkesellan.

  4. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i apelsinkesellan. Fördela fyllningen i ­formarna eller formen. Ställ i kyl minst fyra timmar för att stelna.

  5. Koka upp apelsinjuice och gélésocker och låt koka i cirka en halv minut. Låt svalna och skeda toppingen över bakelserna. Låt stelna och dekorera med filéer av rosa grapefrukt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök