Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med blåbär och hallon

Bjud på en god cheesecake till dessert! Här är en härlig cheesecake med mandelbotten och smak av hallon och blåbär.

Cheesecake med blåbär och hallonCheesecake med blåbär och hallonCheesecake med blåbär och hallon
Foto: ÅSA SWANBERG

Mandelbotten

  • 300 gmandelmassa- riven
  • 1ägg

Fyllning

  • 50 ghallon- frysta, tinade
  • 100 gblåbär- frysta
  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 100 gfärskost
  • 1,5 dlvispgrädde

Garnering

  • blåbär- och hallon - färska

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, cirka 20 cm i diameter.

  2. Rör ihop mandelmassa och ägg. Häll smeten i formen.

  3. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt den kallna i formen.

  4. 4 Fyllning: Mixa hallon och blåbär till ett bärmos.

  5. Dela äggen i gulor och vitor, och lägg dem i varsin skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

  6. Vispa ihop äggulorna med strösocker och vaniljsocker. Vispa ner färskosten.

  7. Vispa grädden medelfast. Vänd ner bär­ moset i grädden.

  8. Vänd ner äggulesmeten i grädden och till sist äggvitorna. Häll fyllningen i formen.

  9. Täck cheesecaken med plastfolie och ställ den i frysen i minst 4 timmar. Ta ut kakan 30 minu­ ter innan servering och toppa den med bär.

Vad tyckte du om receptet?