Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en god cheesecake till dessert! Här är en härlig cheesecake med mandelbotten och smak av hallon och blåbär.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, cirka 20 cm i diameter.
Rör ihop mandelmassa och ägg. Häll smeten i formen.
Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt den kallna i formen.
4 Fyllning: Mixa hallon och blåbär till ett bärmos.
Dela äggen i gulor och vitor, och lägg dem i varsin skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa ihop äggulorna med strösocker och vaniljsocker. Vispa ner färskosten.
Vispa grädden medelfast. Vänd ner bär moset i grädden.
Vänd ner äggulesmeten i grädden och till sist äggvitorna. Häll fyllningen i formen.
Täck cheesecaken med plastfolie och ställ den i frysen i minst 4 timmar. Ta ut kakan 30 minu ter innan servering och toppa den med bär.