Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake i glas med rabarber och havresmul

Populär, snabbt fixad och ljuvligt god dessert. kompotten kan bytas mot en annan kompott eller färska bär.

Cheesecake i glas med rabarber och havresmulCheesecake i glas med rabarber och havresmulCheesecake i glas med rabarber och havresmul
Cheesecake i glas blir aldrig fel! Här smaksatt med rabarber och havresmul. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 dlvispgrädde
  • 200 gnaturell färskost
  • 1 dlflorsocker

Havresmul

  • 50 gsmör
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlhavregryn
  • 2,5 mskströsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver- äkta

Rabarberkompott

  • 46rabarberstjälkar
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tskvaniljpulver- äkta

Gör så här

  1. Havresmul: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser och strö ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Rör om ett par gånger under tiden. Ta ut och låt kallna. 

  2. Kompott: Skala och skär rabarbern i slantar, mät till ca 2 dl. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, vatten och vaniljpulver. Koka upp och låt sjuda i 2–3 min tills rabarbern är mjuk. Häll kompotten i en skål och ställ in i kylen i ca 1 tim för att kallna.

  3. Vispa grädden. Vispa färskost och florsocker krämigt. Vänd ner grädden. Lägg krämen i en spritspåse.

  4. Spritsa hälften av krämen i glas. Fördela hälften av rabarberkompotten ovanpå krämen och spritsa sedan resten av krämen på kompotten. Avsluta med resterande kompott och toppa med havresmul. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?