Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake, cappuccino

Cheesecake med cappuccinosmak. Kakan kan med fördel förberedas en dag i förväg.

Cheesecake, cappuccino
Cheesecake, cappuccino
Cheesecake, cappuccino
Cheesecake, cappuccino Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex
  • 75 gsmör
  • 1 tskkanel
  • 3gelatinblad
  • 1 dlkaffe- starkt, kallt
  • 200 gphiladelphia- går bra med light
  • 2,5 dlkesella
  • 3äggvitor
  • 2 dlsocker
  • kakao- att sikta över
  • mörk choklad- mörk

Gör så här

  1. 1/Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna. 2/Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt. 3/Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig. 4/Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen. 5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.

Vad tyckte du om receptet?