Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheddarpaj

Cheddarpaj är en matiga ostpajen som kan varieras med andra favoritostar. Örterna ger en god smakbrytning till ostsmaken. Vill du förbereda kan pajskalet (utan fyllning) gräddas i förväg och frysas.

CheddarpajCheddarpajCheddarpaj
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,25 tsksalt
  • 1 mskvatten- iskallt

Fyllning

  • 300 gcheddarost
  • 3ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • färska örter- eller skott

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, mjöl och salt för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt ost, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.

  4. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera pajen varm eller kall. Garnera med färska örter eller skott före servering.

Vad tyckte du om receptet?