Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cheddarpaj är en matiga ostpajen som kan varieras med andra favoritostar. Örterna ger en god smakbrytning till ostsmaken. Vill du förbereda kan pajskalet (utan fyllning) gräddas i förväg och frysas.
Arbeta ihop smör, mjöl och salt för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt ost, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera pajen varm eller kall. Garnera med färska örter eller skott före servering.