Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheddarost-royale med ansjovis

Cheddarost-royale med ansjovis passar bra som förrätt. En ”royale” är en äggstanning med grädde i. Rätten går utmärkt att förbereda dagen före servering.

Cheddarost-royale med ansjovis
Cheddarost-royale med ansjovis
Cheddarost-royale med ansjovis
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 0,5 mskströsocker
  • 3ägg
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlcheddarost- riven, lagrad
  • 12anjovisfiléer

Garnering

  • gräslök- hackad
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Stek den i smör med sockret tills den mjuknat och fått färg. Låt svalna.

  2. Blanda ägg och grädde. Fördela osten och den stekta löken i pappersformar ställda i en muffinsplåt med tolv hål. Häll på smet så att det nästan täcker. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta formarna ur muffinsplåten och låt svalna.

  3. Toppa royalerna med ansjovis och garnera med gräslök och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av stjärnkocken Fredrik Eriksson: