Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ost- och charkbricka

Recept på den perfekta charkbrickan. Att sätta ihop en ost- och charkbricka kan tyckas enkelt, men det lönar sig att tänka på hur de olika smakerna bäst ska kombineras och vilka tillbehör som gör det där lilla extra.

Ost- och charkbricka
Ost- och charkbricka
Ost- och charkbricka
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kgcharkuterier- blandade, i tunna skivor, t ex bresaola, jamon Iberico (Pata Negra Bellota), lufttorkad svensk skinka, salami med fänkål, chipotlesalami, vitlökssalami, små salamikorvar med älgkött (Direkt chark)
  • 3 bitarost- (à 200 g), t ex Gruyère, chèvre getostrulle, Brillat-Savarin, minimozzarellaostbollar
  • 1 kgfrukt- och grönt, t ex vindruvor (ekologiska), fikon, granatäpple, körsbärstomater
  • 200torkad frukt- t ex äppelskivor, aprikoser, rostade salta mandlar

Tillbehör

  • 2 pktgrissini- (à 125 g)
  • 2 påsartarallini- (à 100 g, italienska kex, Itigo)
  • 2 burkarsvampcrème- (à 130 g)
  • 2 burkarpesto- med paprika- och chili (à 195 g)
  • 1 burkoliver- , t ex cerignola (300 g)
  • 1 burkcocktailkapris- (300 g)
  • 1 burkmarmelad- t ex hjortronmarmelad (250 g) med konjak

Gör så här

  1. Ta fram osten ca 1 timme innan den ska serveras så att den blir rumstempererad. Skär osten i stavar eller bitar.

  2. Lägg upp chark, ost, grönsaker och frukt på stora fat. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?