Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chardonnaysabayon

15 min 

Detta är egentligen en skummig ägg- och vinsås som man brukar ha till dessert. Här har vi tillsatt kalvfond för en god harmoni av smaker till lammfilén. 

Chardonnaysabayon
Chardonnaysabayon
Chardonnaysabayon

Ingredienser

  • 5äggula
  • 3 dlvitt vin- torrt gärna chardonnay
  • 3 mskströsocker
  • 1,5 mskkonc kalvfond

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna i en kastrull eller rostfri bunke som rymmer minst 2 liter. Hit kan du förbereda.

  2. Sjud på svag värme eller i vattenbad under ständig vispning tills såsen börjar tjockna och är pösig, ca 65°. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?