Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Champinjonsoppa med renchips

Soppan är mycket smakrik och därför behövs bara cirka 1 1/2 dl per person. De knapriga rostade renchipsen ger en god sälta. Det går lika bra att rosta parmaskinka.

Champinjonsoppa med renchipsChampinjonsoppa med renchipsChampinjonsoppa med renchips

Ingredienser

  • 500 gchampinjoner
  • 1 msksmör
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 7 dlmjölk
  • 185 gchampinjonkräm
  • 1 dltorr sherry
  • 2 tsksalt

Garnering

  • 100 gchampinjoner
  • 1 msksmör
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt

Renchips

  • 20rökt renkött- tunna skivor

Gör så här

  1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den i smör ca 5 min.

  2. Mixa svampen med grädden i mixer eller matberedare till en slät smet. Tillsätt salt. Låt svampblandningen stå i kylen minst 6 timmar.

  3. Värm svampblandningen i en stor kastrull. Häll på mjölk under omrörning. Vispa ner champinjonkrämen och låt koka upp. Smaka av med sherry och salt.

  4. Renchips: Sätt ugnen på 250°. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i övre delen av ugnen ca 4 min per sida.

  5. Skär svampen i tunna skivor. Stek dem i het panna i smör och olja ca 2 min. Strö på salt.

  6. Servera soppan med stekt svamp och renchips vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?