Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Champinjonsås – recept på krämig sås

Ett klassiskt recept på gräddig champinjonsås! Passar till både kött och kyckling.

Champinjonsås – recept på krämig såsChampinjonsås – recept på krämig såsChampinjonsås – recept på krämig sås

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 1 msksmör
  • 300 gchampinjoner- eller annan svamp
  • 1 mskvetemjöl
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, fräs den glansig i smör.

  2. Skiva svampen. Fräs den med löken tills den vätskar sig, låt då vätskan koka in.

  3. Strö på vetemjöl och rör om. Häll i grädde och koka några minuter.

  4. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?