Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Champinjoncrêpes med syrad löksallad

Recept på champinjoncrêpes med syrad löksallad. Pannkakor är praktiskt att ha hemma i frysen. De kan serveras både med salta och söta toppings och fyllningar. Som här med härlig champinjonröra. 

Champinjoncrêpes med syrad löksalladChampinjoncrêpes med syrad löksalladChampinjoncrêpes med syrad löksallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12pannkakor- frysta
  • 400 gskogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 msksoja- japansk
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 50 gost- riven
  • smör
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1gul lök
  • 150 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och strimla 1 lök. Blanda den med 2 msk vinäger. Låt stå ca 20 min.

  2. Tina pannkakorna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlöken.

  3. Stek svamp, lök och vitlök i 1/2 msk smör tills de fått fin färg. Rör i crème fraichen och häll över 2 dl vatten och soja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.

  4. Fördela svampröran på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Låt löken rinna av och blanda den med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda löken med salladen.

  6. Servera crêpesen  med sallad.

Vad tyckte du om receptet?