Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 21g
Kolhydrater: 40g
Recept på champinjoncrêpes med syrad löksallad. Pannkakor är praktiskt att ha hemma i frysen. De kan serveras både med salta och söta toppings och fyllningar. Som här med härlig champinjonröra.
Sätt ugnen på 250°. Skala och strimla 1 lök. Blanda den med 2 msk vinäger. Låt stå ca 20 min.
Tina pannkakorna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlöken.
Stek svamp, lök och vitlök i 1/2 msk smör tills de fått fin färg. Rör i crème fraichen och häll över 2 dl vatten och soja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.
Fördela svampröran på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Låt löken rinna av och blanda den med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda löken med salladen.
Servera crêpesen med sallad.