Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Champagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglass

Till dessert bjuds en välkyld och läskande jordgubbssoppa. Små kokosbiskvier serveras till.

Champagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglassChampagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglassChampagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglass
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar- (+10 till garnering)
  • 2 mskflorsocker
  • 1apelsin- pressad saft
  • 1 dlchampagne
  • 1 lvaniljglass

Kokosbiskvier (20 kakor)

  • 200 gmandelmassa
  • 1 dlströsocker
  • 1äggvita
  • 3 mskvetemjöl
  • 0,5 dlkokos- riven
  • hushållsfärg- röd några droppar

Gör så här

  1. Kokosbiskvier: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint. Blanda med socker och äggvita. Vänd i mjöl och kokos. Färga smeten rosa med hushållsfärg.

  2. Mjöla fingrarna och rulla 20 bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna kallna på galler.

  3. Snoppa och mixa jordgubbarna med florsocker och apelsinsaft. Kyl soppan väl. Tillsätt champagnen precis före servering.

  4. Häll upp soppan i glas eller djupa tallrikar. Lägg i en kula vaniljglass och garnera med halverade jordgubbar. Servera med kokosbiskvier.

Vad tyckte du om receptet?