Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chaibollar

De här goda och kryddiga bollarna kan även rullas i riven kokos eller sesamfrön. Passar fint till en kopp te, kaffe eller ett glas mandelmjölk.

Chaibollar
Chaibollar
Chaibollar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlcashewnötter
  • 1 dlmandel
  • 3 dldadlar- urkärnade
  • 1 tskkardemumma
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskingefära- torkad
  • 1stjärnanis- mald eller 2 krm mald anis
  • 1 krmsvartpeppar- mald
  • 2 mskkokosolja

Att rulla bollarna i

  • 1,5 dlkokos- bipollen, eller eller sesamfrön

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna och mandlarna. Tillsätt dadlarna och kryddorna och mixa.

  2. Rör kokosoljan mjuk med en sked och lägg i mixern. Mixa ihop till en massa.

  3. Rulla massan till bollar och rulla i bipollen, riven kokos eller sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök