Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche på pilgrimsmusslor

Recept på ceviche på pilgrimsmusslor. Elegant förrätt som går enkelt att svänga ihop.

Ceviche på pilgrimsmusslor
Ceviche på pilgrimsmusslor
Ceviche på pilgrimsmusslor
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1012pilgrimsmusslor- (kammusslor), MSC-märkta
  • 2lime
  • 1mango- mogen
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 2salladslökar
  • 100 grödkål
  • 1 krukakoriander
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskhonung
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor, fördela dem på assietter.

  2. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Häll saften över pilgrimsmusslorna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 30 min.

  3. Skala, kärna ur och skär mangon i små bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslök och rödkål. Hacka koriandern. Blanda till en salsa tillsammans med olja, honung, salt och peppar.

  4. Fördela salsan över de marinerade pilgrimsmusslorna. Garnera med rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?