Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche på lax och ananas

Ceviche är en klassisk peruansk förrätt som blivit populär över hela världen. Den är enkel att tillaga, men kräver god kvalité på råvarorna. Salmalaxen passar utmärkt för ceviche, och den behöver inte frysas.

Ceviche på lax och ananas
Ceviche på lax och ananas
Ceviche på lax och ananas
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 glaxfilé- av god kvalité, som varit fryst

Marinad

  • 1chili
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • lime- pressad saft av 2
  • citron- pressad saft av 1/2
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • salt
  • peppar- nymald

Sallad

  • 0,25ananas- färsk
  • 2tomater
  • 0,25gurka
  • 0,5rödlök
  • 3 mskkoriander- färsk hackad
  • 2 mskmynta- hackad

Garnering

  • limeklyftor
  • koriander- färsk

Gör så här

  1. Klyv och hacka chilifrukten, behåll gärna en del kärnor för att få sting i smaken. Blanda ingredienserna till marinaden.

  2. Skär den tinade laxfilén i små tärningar. Blanda lax och marinad. Låt marinera i kylen i minst 3 timmar.

  3. Skär ananasen i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomaterna i klyftor och skär bort skalet med en vass kniv. Skär tomatköttet i små tärningar. Skala, kärna ur och tärna gurkan fint. Finhacka löken.

  4. Blanda ananas, grönsaker och örter med lax och marinad vid servering. Lägg upp i glas och garnera med en limeklyfta och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök