Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ceviche är en klassisk peruansk förrätt som blivit populär över hela världen. Den är enkel att tillaga, men kräver god kvalité på råvarorna. Salmalaxen passar utmärkt för ceviche, och den behöver inte frysas.
Klyv och hacka chilifrukten, behåll gärna en del kärnor för att få sting i smaken. Blanda ingredienserna till marinaden.
Skär den tinade laxfilén i små tärningar. Blanda lax och marinad. Låt marinera i kylen i minst 3 timmar.
Skär ananasen i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomaterna i klyftor och skär bort skalet med en vass kniv. Skär tomatköttet i små tärningar. Skala, kärna ur och tärna gurkan fint. Finhacka löken.
Blanda ananas, grönsaker och örter med lax och marinad vid servering. Lägg upp i glas och garnera med en limeklyfta och koriander.
Recept från Mitt kök