Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche med tonfisk och apelsin

Ceviche med tonfisk och apelsin är en fräsch förrätt. Apelsinen ger cevichen en god sötma.

Ceviche med tonfisk och apelsinCeviche med tonfisk och apelsinCeviche med tonfisk och apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gtonfisk- färsk, MSC-märkt
  • 1apelsin
  • 1lime
  • 2salladslökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 dlmajs
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukabladpersilja

Tillbehör

  • 2tortillabröd

Gör så här

  1. Skär tonfisken i små tärningar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk skal. Skär av skalet från apelsinen och skär den i små tärningar. Halvera limen och pressa ut 2 msk saft. Blanda tonfisken med apelsinskal och limesaft. Låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda tonfisken med apelsintärningar, lök, chili och majs. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta tortillabröden i en torr, het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär dem i trekanter.

  4. Toppa cevichen med persilja och servera med de rostade tortillabröden.

Vad tyckte du om receptet?