Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ceviche med tonfisk och apelsin är en fräsch förrätt. Apelsinen ger cevichen en god sötma.
Skär tonfisken i små tärningar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 1 tsk skal. Skär av skalet från apelsinen och skär den i små tärningar. Halvera limen och pressa ut 2 msk saft. Blanda tonfisken med apelsinskal och limesaft. Låt stå i kylen ca 30 min.
Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda tonfisken med apelsintärningar, lök, chili och majs. Krydda med salt och peppar.
Rosta tortillabröden i en torr, het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär dem i trekanter.
Toppa cevichen med persilja och servera med de rostade tortillabröden.