Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche med pepparrot

Ceviche med pepparrot är en festlig förrätt. Grundidén med receptet ceviche har vi behållit, men vissa ingredienser är utbytta mot typiska svenska smaker.

Ceviche med pepparrotCeviche med pepparrotCeviche med pepparrot
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 glaxfilé- utan skinn och ben, MSC- eller ASC-märkt
  • 300 gtorskfilé- MSC- eller ASC-märkt
  • 100 gräkor- med skal
  • 1äpple- grönt, syrligt
  • 200 ghonungsmelon
  • 1 litenrödlök
  • 3salladslökar
  • 1tomat
  • 0,5gurka
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 0,5 dlrapsolja- gärna kallpressad
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukadill

Dillkrutonger

  • 3 skivorbröd- vitt
  • 3 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krukadill
  • 1 krmcitronskal- rivet
  • 1 krmflingsalt

Tillbehör

  • citronklyftor
  • evpepparrot- riven

Gör så här

  1. Skär lax och torsk i små tärningar, 1 x 1 cm. Skala och grovhacka räkorna.

  2. Skala, kärna ur och skär äpple och melon i lika små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka salladslöken. Kärna ur tomat och gurka och småtärna.

  3. Blanda allt det tärnade med citronsaft, olja och pepparrot. Krydda med salt och peppar. Blanda sist ner plockad dill. Låt röran dra i rumstemperatur ca 15 min.

  4. Dillkrutonger: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär brödet i små tärningar. Stek dem i olja med pressad vitlök tills de fått gyllene färg. Hacka dillen och blanda med krutongerna. Blanda i citronskal och krydda med flingsalt.

  5. Servera cevichen med krutonger, citronklyftor och eventuellt extra pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?