Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den peruanska Cevichen är verkligen superfräsch, och man förstår att den blivit populär i hela världen. Den är enkel att laga, men kräver god kvalitet på råvarorna. Salmalaxen passar utmärkt för Ceviche, och den behöver inte frysas.
Skär laxen i små tärningar. Gröp ur passionsfrukterna och blanda med limesaft och vitlök. Vänd ner laxen. Täck över med plast och marinera minst 1 timme i kylen. Rör om någon gång under tiden.
Dela rödlöken och skär den i tunna klyftor på längden. Låt löken dra i kallt vatten med isbitar, cirka 10 minuter. Låt rinna av noga precis före servering.
Skala mangon och skär i små tärningar. Klyv, kärna ur och hacka chilin.
Blanda cevichen med avrunnen lök, mango, chili och örter vid servering. Samka av med salt och peppar.
Lägg upp i glas eller små koppar. Garnera med limeklyftor och koriander eller mynta.
Recept från Mitt kök