Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche med lax, passionsfrukt och mango

Den peruanska Cevichen är verkligen superfräsch, och man förstår att den blivit populär i hela världen. Den är enkel att laga, men kräver god kvalitet på råvarorna. Salmalaxen passar utmärkt för Ceviche, och den behöver inte frysas.

Ceviche med lax, passionsfrukt och mango
Ceviche med lax, passionsfrukt och mango
Ceviche med lax, passionsfrukt och mango
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gsalmalax
  • 4passionsfrukter
  • 2lime- pressad saft
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1rödlök
  • 1mango
  • 1röd chili
  • 3 mskkoriander- hackad
  • 2 mskmynta- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Till garnering

  • limeklyftor
  • koriander- eller mynta

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Gröp ur passionsfrukterna och blanda med limesaft och vitlök. Vänd ner laxen. Täck över med plast och marinera minst 1 timme i kylen. Rör om någon gång under tiden.

  2. Dela rödlöken och skär den i tunna klyftor på längden. Låt löken dra i kallt vatten med isbitar, cirka 10 minuter. Låt rinna av noga precis före servering.

  3. Skala mangon och skär i små tärningar. Klyv, kärna ur och hacka chilin.

  4. Blanda cevichen med avrunnen lök, mango, chili och örter vid servering. Samka av med salt och peppar.

  5. Lägg upp i glas eller små koppar. Garnera med limeklyftor och koriander eller mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök