Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche med lax, mango & avokado

En fräsch och vacker rätt. Använder du vanlig färsk lax bör den frysas och sedan tinas före tillagning. Passar som förrätt eller till brunchen.

Ceviche med lax, mango & avokado
Ceviche med lax, mango & avokado
Ceviche med lax, mango & avokado
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 300 glaxfilé
  • 2lime- saften
  • 2 mskingefära- färskriven
  • flingsalt
  • 2avokador
  • 2mango
  • 12röd chili
  • 1 knippasalladslök
  • 1 krukakoriander- färsk
  • 1lime

Limesås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskmajonnäs
  • 1lime
  • salt

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg den på ett fat. Pressa över limesaft, riv över ingefära och strö på några nypor flingsalt.

  2. Skär avokado och mango i klyftor och strimla chili och salladslök. Fördela laxen och de andra ingredienserna i portionsglas. Lägg på fina korianderblad och en limeklyfta.

  3. Blanda crème fraiche, majonnäs och limesaft, smaka av med salt. Servera med den kalla såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök