Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche med citruslax


Citrusmarinerade laxtärningar med hinnfria klyftor av citron och apelsin blir en fräsch förrätt.

Ceviche med citruslax

Ceviche med citruslax

Ceviche med citruslax

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- färsk,skinnfri (fryst i minst tre dagar och tinad)
  • salt- nymalen svartpeppar
  • 0,5 krukakoriander
  • 23salladslökar
  • 1lime
  • 1citron- vältvättad, finstrimlat skal
  • skal- finstrimlat av ¿ vältvättad apelsin
  • citron- färskpressad saft av ¿
  • apelsiner- färskpressad saft av 2
  • 2 mskolivolja
  • 23limeblad- färska eller frysta

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, cirka 1 centimeter stora.

  2. Finhacka koriandern. Ansa och finhacka salladslöken. Skala limen med en kniv så att inget av det vita skalet finns kvar. Skär ut hinnfria klyftor med hjälp av en liten kniv.

  3. Blanda koriander, salladslök, citron- och apelsinskal, citron- och apelsinsaft och olivolja i en skål. Vänd ner laxtärningarna och limeklyftorna och låt marinera i kylskåp cirka 1 timme.

  4. Klipp limebladen i tunna strimlor. Garnera den marinerade fisken med limebladstrimlorna inför serveringen. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök