Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ceviche

Recept på ceviche. Färska laxen kan för säkerhets skull frysas ett par dygn före tilllagning.

Ceviche
Ceviche
Ceviche

Ingredienser

  • 300 glaxfilé- färsk
  • 4 msklime- saften av 3 st
  • 1 dlapelsin- saften av 1
  • 1chili- jalapeño
  • 2avokador
  • 5tomater
  • 2röda paprikor
  • 2salladslökar
  • 1 tsksalt
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 mskkoriander- –2 msk finhackad färsk

Gör så här

  1. Putsa laxen och skär den i fina tärningar. Ställ den kallt.

  2. Pressa lime och apelsin. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Blanda hacket med fruktsaften och laxen.

  3. Ställ den att marinera ett par timmar i kylen.

  4. Tärna avokadorna lika fint som laxen. Kärna ur och finhacka tomater och paprikor. Finhacka salladslöken. Blanda allt det hackade i en skål och pressa i vitlöken.

  5. Blanda ner laxen med sin marinad. Smaka av med salt och finhackad färsk koriander. Servera det goda hacket i matskedar.

Vad tyckte du om receptet?