Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttfärsbiffar från Balkan, som här serveras i pitabröd. Ajvar relish är klassiskt tillbehör till Cevapcici, så är även kajmak som är ett mellanting mellan färskost och smör. Ett väldigt gott alternativ till kajmak är klassisk tzatziki, som passar bra ihop med ajvar såväl som Cevapcicin.
Lös upp bikarbonaten i kolsyrat vatten. Finhacka löken och riv vitlöken.
Blanda alla ingredienser. Täck över och låt smeten mogna i kylen, gärna över natten.
Fukta händerna och forma smeten till 12 avlånga biffar. Stek dem runtom i smör och olivolja tills de precis är genomsteka, cirka 10 minuter. Det är också gott att grilla biffarna på utegrillen.
TZATZIKI: Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, blanda med lite salt och låt dra 20–30 minuter. Pressa noga ur all vätska.
Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna i varma pitabröd tillsammans med grönsakerna, ajvar relish och tzatziki.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök