Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cevapcici är en slags köttbulle från Balkan. Här är ett enkelt och gott recept. Servera med bulgursallad och en yoghurtdressing smaksatt med pesto, honung och vitlök.
Blanda yoghurten med pesto. Skala och pressa i vitlöken. Rör i honung och krydda med salt. Låt såsen stå i kylen medan cevapcicin tillagas.
Skala och finhacka löken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda färsen med lök, citronskal, ägg och vatten. Skala och pressa i vitlöken och krydda med spiskummin, salt och peppar.
Forma färsen till små avlånga dolmar. Stek dem runt om i smör 5–7 min. Skala och strimla löken och strö den över cevapcicin.
Servera cevapcicin med yoghurtsås och bulgursallad.