Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cedrokakor

En spröd kaka som påminner om brysselkex – men här med en aning cedrosmak.

CedrokakorCedrokakorCedrokakor

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskcedro citron- hushållsarom
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Garnering

  • 0,25 dlströsocker
  • 1 tskhushållsfärg- gul

Gör så här

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en tjock rulle, ca 3 cm.

  4. Blanda socker och gul hushållsfärg och strö ut det på ett bakplåtspapper. Rulla degen i det gula sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.

  5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?