Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En spröd kaka som påminner om brysselkex – men här med en aning cedrosmak.
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en tjock rulle, ca 3 cm.
Blanda socker och gul hushållsfärg och strö ut det på ett bakplåtspapper. Rulla degen i det gula sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.
Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på galler.