Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås

Den grillade röda paprikan gör såsen mustig och lite söt.

Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås
Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås
Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 dlvatten
  • 0,5gul lök- hackad
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskoregano- torkad
  • 1 msksmör- till stekning

Sås

  • 1 msksmör
  • 0,5lök- hackad gul
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1 dlrött vin
  • 1 dlvatten
  • 400 gtomater- krossade, en burk
  • 270 gpaprika- grillad röd, i olja, en burk
  • 15oliver- svarta, med kärnor, gärna Kalamata
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • ris- eller pasta

Gör så här

  1. Köttbullar: Lägg ströbrödet i kallt vatten ca 5 min. Blanda ströbröd, färs, lök, ägg, salt, peppar och oregano. Rör tills färsen är väl blandad. Forma 12 stora köttbullar och bryn dem i smör. Ta upp köttbullarna på ett fat.

  2. Sås: Smält smöret i stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min under omrörning. Tillsätt rödvin, tomater, grillad paprika i mindre bitar och svarta oliver. Sjud utan lock 5 min. Smaka av med salt.

  3. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och låt puttra ytterligare ca 10 min. Servera med ris eller pasta.

Vad tyckte du om receptet?