Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ganska märktig cheesecake med vuxen smak av kaffe och choklad.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 16 cm i diameter.
Mixa kexen i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till jämna fina smulor.
Tryck ut smulorna i botten på formen och lite upp på kanterna.
Grädda bottnen i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt den kallna. Sänk ugns temperaturen till 150 grader.
Fyllning: Mixa ihop färskost, strösocker och vaniljsocker till en klumpfri smet,
i 2–3 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa en stund på medelhastighet efter varje ägg.
Rör ihop kaffepulvret och mjölken. Tillsätt blandningen i smeten. Vispa ner vetemjölet i smeten. Häll fyllningen i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 50–55 minuter, tills den har stelnat men fortfarande är lite dallrig i mitten. Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar i 1 timme med öppen ugnslucka. Låt den sedan kallna i rumstemperatur. Ställ kakan i kylskåp fram till servering.
Topping: Vispa ihop färskost och hasselnöts kräm. Bred ut krämen över kakan. Pudra kakan med kakao strax före servering.