Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cappuccinocheesecake med hasselnötskräm

En ganska märktig cheesecake med vuxen smak av kaffe och choklad.

Cappuccinocheesecake med hasselnötskrämCappuccinocheesecake med hasselnötskrämCappuccinocheesecake med hasselnötskräm
Foto: ÅSA SWANBERG

Botten

  • 10digestivekex
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 400 gfärskost
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3ägg- små
  • 1 mskfrystorkat kaffepulver
  • 2 mskmjölk (3%)
  • 1,5 mskvetemjöl

Topping

  • 150 gfärskost
  • 0,5 dlhasselnötscrème- ex. Nutella

Garnering

  • 1 tskkakao

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 16 cm i diameter.

  2. Mixa kexen i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till jämna fina smulor.

  3. Tryck ut smulorna i botten på formen och lite upp på kanterna.

  4. Grädda bottnen i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt den kallna. Sänk ugns­ temperaturen till 150 grader.

  5. Fyllning: Mixa ihop färskost, strösocker och vaniljsocker till en klumpfri smet,

    i 2–3 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa en stund på medelhastighet efter varje ägg.

  6. Rör ihop kaffepulvret och mjölken. Tillsätt blandningen i smeten. Vispa ner vetemjölet i smeten. Häll fyllningen i formen.

  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 50–55 minuter, tills den har stelnat men fortfarande är lite dallrig i mitten. Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar i 1 timme med öppen ugnslucka. Låt den sedan kallna i rumstemperatur. Ställ kakan i kylskåp fram till servering.

  8. Topping: Vispa ihop färskost och hasselnöts­ kräm. Bred ut krämen över kakan. Pudra kakan med kakao strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?