Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en marockansk version av den franska klassikern Cassoulet, lammgryta med vita bönor. Så här års passar det utmärkt att blanda i lite extra värmande kryddor i en mustig gryta. Eftersom grytan innehåller bönor behövs inget annat tillbehör än ett gott bondbröd att suga upp såsen med.
Lägg bönorna i blöt i kallt vatten 8-10 timmar, eller över natten. Häll av blötläggningsvattnet.
Bryn köttet i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i tärningar. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Skala apelsinen med en potatisskalare, lägg ner skalet i grytan.
Lägg i köttet och de avrunna bönorna. Häll på så mycket vatten att det precis täcker. Koka grytan under lock tills kött och bönor är mjuka, cirka 1 1/2 timme. Salta grytan mot slutet av koktiden, annars blir bönorna svårkokta.
Bryn korven och lägg ner den i grytan när cirka 15 minuter återstår. Skumma grytan från fett. Ta upp och skär korven i bitar. Smaka av med salt och harissa.
Recept från Mitt kök