Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cassoulet på kyckling & bönor

Cassoulet är en klassisk lammgryta med bönor och kryddig korv från södra Frankrike. Här har jag gjort en snabbare variant på kycklingfilé.

Cassoulet på kyckling & bönor
Cassoulet på kyckling & bönor
Cassoulet på kyckling & bönor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkycklingbröstfilé
  • 200 gchorizo
  • 150 grökt fläsk
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 förpkrossade tomater- 500 g
  • 2 mskkycklingfond
  • 3 dlvatten
  • 1,5 tskrosmarin
  • 2lagerblad
  • 2kryddnejlikor
  • skal- av 1⁄2 apelsin
  • 2 burkarvita bönor- stora 400 g
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Bryn korv, fläsk och lök i olivolja i en gryta. Tillsätt kyckling och vitlök och låt fräsa med en stund.

  3. Tillsätt tomater, fond, vatten, kryddor och apelsinskalet, som skalats av med potatisskalare. Koka grytan under lock i cirka15 minuter.

  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner bönorna i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök