Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cassoulet är en klassisk lammgryta med bönor och kryddig korv från södra Frankrike. Här har jag gjort en snabbare variant på kycklingfilé.
Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn korv, fläsk och lök i olivolja i en gryta. Tillsätt kyckling och vitlök och låt fräsa med en stund.
Tillsätt tomater, fond, vatten, kryddor och apelsinskalet, som skalats av med potatisskalare. Koka grytan under lock i cirka15 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner bönorna i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök