Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cassoulet med kycklinglår, vita bönor och korv. Det här är en matig och värmande rätt som mättar ordentligt. Tänk på att lägga bönorna i blöt kvällen före.
Lägg bönorna i kallt vatten ca 12 timmar.
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingklubborna på en plåt och ringla över 2 msk olja. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills de fått färg.
Skär fläsket i grova bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär sellerin i små bitar. Skala och skär morötterna i skivor.
Fräs morötter och selleri i 2 msk olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt lök, vitlök och timjan och låt fräsa ytterligare ca 3 min. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.
Stek sidfläsket i grytan så att det får fin färg. Lägg i grönsakerna och häll på vin, tomater, vatten och fond. Tillsätt spadet från kycklingen.
Låt bönorna rinna av och lägg dem i grytan. Tillsätt lagerbladen och låt sjuda under lock ca 1 timme, tills bönorna är mjuka.
Stek korven så att den får fin färg. Lägg korv och kyckling i grytan när bönorna är mjuka. Låt sjuda ytterligare 5–10 min, tills kycklingen är genomstekt. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera grytan med dinkelbröd och pumpasallad.