Tips!
Gör dem gärna i muffinsformar av silikon, då lossnar de lätt. Andra formar måste man klä med plastfolie för att parfaiten ska lossna utan att den smälter.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len och gräddig men ändå frisk av citron och laddad med torkad frukt och vit choklad. Bättre blir det inte!
Lägg frukt och citronskal i en skål och häll över citronsaft och limoncello. Blanda och låt stå 4 timmar, gärna längre. Riv eller finhacka chokladen. Finhacka pistaschnötterna.
Ta fram tre bunkar. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa gulorna med sockret tills det blir ljust och luftigt. Vispa mascarpone och grädde luftigt. Vispa vitorna till fast skum.
Vänd samman äggulevispet med mascarpone och grädde. Vänd ner choklad, nötter och frukt, spara lite av frukten till garnering. Vänd sist ner de vispade vitorna. Rör försiktigt så luften stannar kvar.
Fördela smeten i portionsformar av silikon eller i en plastfolieklädd större form.
Frys ca 4 timmar för små och 10 timmar för en större.
Ta parfaiterna ur formarna när de är helt frysta. Garnera med marinerad frukt och guldpulver.
Gör dem gärna i muffinsformar av silikon, då lossnar de lätt. Andra formar måste man klä med plastfolie för att parfaiten ska lossna utan att den smälter.