Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cassata nice cream

En enkel och otroligt god nice cream! Extra fräsch blir den med lite rivet citronskal på toppen.

Cassata nice cream
Cassata nice cream
Cassata nice cream
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6bananer
  • 1,52 dlkokosmjölk- den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 1 dlfrukt- torkad,till exempel ananas,papaya,mango
  • 0,5 dlbananchips
  • 2 mskgojibär- chokladdoppade, hackade eller hackad, mörk choklad

Att ringla över

  • 2 mskhonung- flytande
  • 1citron- finrivet skal

Gör så här

  1. Skala och skiva bananerna. Lägg skivorna i en påse och lägg in påsen i frysen i minst 5–6 timmar.

  2. Mixa bananbitarna och tillsätt hälften av kokosmjölken och mixa. Tillsätt resten av kokosmjölken och mixa till en slät glass.

  3. Vänd i den torkade frukten. Krossa bananchipsen grovt och vänd i. Vänd i gojibär eller mörk choklad.

  4. Servering: Sätt in fyra portionsglas i frysen i 10 minuter före servering.

  5. Ta ut portionsglasen ur frysen och lägg upp glassen. Ringla över honungen. Riv över citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök