Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carrot cake bliss balls  

Carrot cake bliss balls är en dröm för kokosfantaster! Sötman i bollarna kommer från morot, dadlar och lönnsirap.

Carrot cake bliss balls  
Carrot cake bliss balls  
Carrot cake bliss balls  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 gmorötter
  • 2,5 dlsolrosfrön- naturella
  • 2,5 dlkokos- riven
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 2 krmsalt
  • 8medjool-dadlar- –10 stora, urkärnade
  • 2 tsklönnsirap

Garnering

  • 1,5 dlkokos- riven

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg solrosfrön, kokos, kanel och salt i en matberedare och mixa till ett mjöl. Tillsätt morötter och dadlar och mixa samman till en kletig smet.

  2. Smaka av med lönnsirap om du vill ha dina bollar sötare eller om smeten känns för torr. Är smeten för lös kan du tillsätta lite mer kokos.

  3. Rulla bollar av smeten och rulla dem därefter i kokos. Lägg i kylen ca 1 timme före servering. Bollarna är hållbara i kylen ca 1 vecka i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Få månadens bästa baktips i vårt färska nyhetsbrev – signa upp dig här!