Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carribbean seafood burger

En burgare som smakar sommar. Koriander, chili, vitlök och lime har blivit många svenskars favoritsmaker och den heta ketchupen passar perfekt för att runda av dessa ganska skarpa smaker.

Carribbean seafood burger
Carribbean seafood burger
Carribbean seafood burger
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 2 mskketchup- heinz hot
  • 2 dlräkor- skalade
  • 3 mskkoriander- färsk,hackad
  • 2 ströd chili- finhackad
  • 1 stvitlöksklyfta- pressad
  • 3 stlime
  • 1 msklimejuice

Salsa

  • 1 stmango
  • 2 ströda paprikor- rostade och skalade (konserv)
  • 2 mskblekselleri- tärnad
  • 1 tskkoriander- färsk, finhackad
  • 1 stgrön chili- fint tärnad
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskjuice- från lime
  • 1 mskchilisås- heinz
  • salt
  • peppar

Garnityr

  • 4 bladisbergssallad
  • 1 pktbabyspenat
  • 4 stbifftomat- skivor
  • rödlöksskivor- smaksatta med rödvinsvinäger

Bröd

  • dinkelbröd- ljust

Gör så här

  1. Burgare

  2. Hacka den färska koriandern och chilin. Pressa vitlöken. Riv skalet av tre lime.

  3. Mixa laxfiléerna och blanda den mixade fisken med övriga ingredienser.

  4. Forma till fyra burgare och stek eller grilla.

  5. Salsa

  6. Skala och tärna mangon. Tärna den rostade paprikan. Blanda ingredienserna. Salta och peppra.

  7. Rosta bröden och fördela grönsakerna på bottenbrödet. Lägg på burgaren.  Blanda ihop alla ingredienser till salsan och toppa burgaren med det. Lägg lock på.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök