Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och valnötter

Recept på carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och rostade valnötter. Rödbetor och chèvre är en klassisk kombination där sötman i ­betorna bryts av fint mot den syrliga getosten.

Carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och valnötter
Carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och valnötter
Carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och valnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 grödbetor
  • 1 dlvalnötter
  • 1 påsesalladsblad- späda, (ca 70 g)
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Kräm

  • 75 gchèvreost
  • 0,75 dlcrème fraiche
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Häll av och gnid av skalet under rinnande kallt vatten.

  2. Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna.

  3. Kräm: Skär bort kanten på ­osten. Mosa samman getost och crème fraiche med en gaffel. Krydda med salt och peppar.

  4. Skär rödbetorna i tunna skivor, gärna på mandolin.

  5. Fördela rödbetorna på tallrikar. Klicka över chèvrekrämen och strö över sallad, örter och de rostade valnötterna. Ringla över olja och honung. Strö över flingsalt och peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?