Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carpaccio på oxfilé med salsa verde

Recept på carpaccio på oxfilé med salsa verde. Välj kött av hög kvalitet. Handla gärna i charkdisken, då kan du få hjälp med att banka ut köttet.

Mattias Larsson
Carpaccio på oxfilé med salsa verde
Carpaccio på oxfilé med salsa verde
Carpaccio på oxfilé med salsa verde
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 800 goxfilé- i bit
  • 75 gpinjenötter
  • 1 krukaoregano
  • 1 mskflingsalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Salsa verde

  • 3vitlöksklyftor
  • 2 krukorpersilja
  • 1 dlkapris
  • 6sardeller- i olja
  • 1,5 dlolivolja
  • 3 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Frys in köttet tills det är halvfryst. Skär det i riktigt tunna skivor. Lägg ut dem på fat. Ställ köttet i kylen till servering. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått fin färg.

  2. Salsa verde: Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser med mixerstav.

  3. Ringla salsa verde över köttet och strö över pinjenötter, salt och peppar. Garnera med oregano och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström