Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar

Recept på carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar. Mjälla färska betor med get­oströra. Mandlarna ger god knaprighet. 

Carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar
Carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar
Carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kgbetor- gärna i olika färger
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Getoströra

  • 300 gchèvreost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 100 gmandlar- sötsalta

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna. 

  2. Röra: Mixa getosten med crème fraichen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål och ringla på olja.

  3. Skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg ut skivorna på ett uppläggningsfat. Ringla över olja. Strö på mandlar och flingsalt. Garnera med oregano. Servera med getoströran.  

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson