Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar. Mjälla färska betor med getoströra. Mandlarna ger god knaprighet.
Borsta rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna.
Röra: Mixa getosten med crème fraichen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål och ringla på olja.
Skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg ut skivorna på ett uppläggningsfat. Ringla över olja. Strö på mandlar och flingsalt. Garnera med oregano. Servera med getoströran.
Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson