Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrett

Mat-Tinas carpaccio från boken "Tinas kök" (Damm förlag).

Carpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrettCarpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrettCarpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrett
Carpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrett Foto: ur boken "Tinas kök" (Damm förlag)

Ingredienser

  • 300 goxfilé- färsk
  • 1rucolasallad- ask
  • manchego- eller parmesan, hyvlad

Vinägrett

  • 0,5 dlvalnötter
  • 0,5 mskrosmarinkvistar- färsk eller 1 tsk torkad
  • 1rödlök
  • 0,75 dlrapsolja- kallpressad
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med vinägretten. Hacka valnötter och rosmarin, skala och finhacka löken.

  2. Blanda allt med rapsoljan och smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.

  3. Skiva oxfilén så tunt som möjligt. Fördela ruccolan på tallrikar, lägg på kött och ringla över vinägretten. Salta och dra ett par drag med svartpepparkvarnen. Hyvla ost över.

  4. Låt oxfilén stå och dra i 5–10 minuter före servering.

Vad tyckte du om receptet?