Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carpaccio med parmesanost

En typisk italiensk rätt som ofta serveras som förrätt. Välj om du vill göra carpaccion på oxfilé eller kalvfilé och servera med parmesanost, rucola, olivolja och pinjenötter.

Carpaccio med parmesanost
Carpaccio med parmesanost
Carpaccio med parmesanost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 goxfilé- eller kalvfilé
  • 100 gparmesan
  • 40 gmangoldskott och rucola
  • 50 gpinjenötter
  • svartpeppar- malen
  • flingsalt
  • 34 mskolivolja
  • 1 dloliver- stora eller cocktailkapris

Gör så här

  1. Lägg oxfilén i frysen ett par timmar så går det lättare att skiva i tunna skivor.

  2. Skiva upp köttet med en vass kniv. Lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem lite. Lägg upp skivorna på tallrikar.

  3. Hyvla parmesanosten. Lägg parmesanost, mangoldskott och rucola i mitten på tallrikarna.

  4. Strö över pinjenötterna, svartpeppar, flingsalt och ringla över oljan.

  5. Lägg på oliver eller kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök