Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på carpaccio med kalixlöjrom, potatiskrokett, gräddfil och syrad lök. Löjrom och syrad lök ger köttet en smakskjuts. Välj oxfilé av fin kvalitet.
Skala och halvera steklöken. Koka upp socker, vinäger och vatten. Lägg löken i lagen och koka ca 5 min. Låt kallna i lagen. Plocka sedan isär löken.
Skär oxfilén i 4 skivor och banka ut dem riktigt tunt med ett platteringsjärn eller undersidan av en kastrull mellan två ark plastfolie.
Kroketter: Mosa potatisen med äggulan och krydda med salt. Rulla smeten till 4 bollar. Panera kroketterna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Upprepa med ägg och ströbröd.
Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 160°. Fritera kroketterna tills de fått fin färg, ca 2 min.
Lägg carpaccion på tallrikar och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Klicka på löjrom och gräddfil och lägg på löken. Hyvla över parmesan och lägg sist på de nyfriterade potatiskroketterna. Garnera med smörgåskrasse och servera.