Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carpaccio av svamp, parmesan, citron och krasse

Kanske världens enklaste recept, och funkar egentligen med vilken svamp som helst som går att äta rå. Här är saltet avgörande för om rätten verkligen lyfter, så salta lite extra. Funkar på snacksbordet eller som en lättare förrätt.

Carpaccio av svamp, parmesan, citron och krasseCarpaccio av svamp, parmesan, citron och krasseCarpaccio av svamp, parmesan, citron och krasse
Carpaccio av svamp toppad med parmesanost Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 150 gportabellosvamp- eller karljohansvamp
  • 1 krmsalt
  • 1 mskolivolja
  • 0,5citron
  • 15 gparmesanost- riven
  • 0,5 asksmörgåskrasse
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i ca 2 mm tjocka skivor. Lägg dem på ett fat. Krydda med salt och ringla över olja. 

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Strö citronskal över svampen och häll på citronsaft. Strö över parmesanost.

  3. Garnera svampen med krasse och strö över peppar.

Vad tyckte du om receptet?