Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carpaccio av helstekt rotselleri med kantareller och mandelmajonnäs

Recept på carpaccio av helstekt rotselleri med kantareller och mandelmajonnäs. Elegant och läcker rätt med mild rotselleri och syrliga kantareller. Mandel ger rätten gott crunch.

Carpaccio av helstekt rotselleri med kantareller och mandelmajonnäsCarpaccio av helstekt rotselleri med kantareller och mandelmajonnäsCarpaccio av helstekt rotselleri med kantareller och mandelmajonnäs
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1rotselleri- (800 g)
  • 50 gsmör
  • 150 gkantareller- små
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 dlmandlar- rostade
  • 1 dlmajonnäs
  • 2 tskrapsolja- kallpressad
  • 1 krmsalt

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skrubba rotsellerin. Gnid in den med smör och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga sellerin mitt i ugnen tills den är helt mjuk, ca 1 1/2 timme. Låt sellerin kallna. 

  2. Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt svampen och ta kastrullen från värmen. Låt svampen kallna i lagen. 

  3. Finhacka 2/3 av mandeln och blanda med majonnäsen. Smaksätt med olja. Halvera de sparade mandlarna.

  4. Skär sellerin i tunna skivor och lägg på ett fat. Låt svampen rinna av och krydda med salt. Spritsa majonnäsen på sellerin och garnera med halverade mandlar och vattenkrasse. 

Vad tyckte du om receptet?