Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Här hittar recept på tillbehören:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på carnitas, kött som långbakats i lergryta. Godaste tacoköttet.
Lägg en lergryta i kallt vatten 10 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Skär köttet i stora bitar, 5x5 cm. Blanda rökt paprika, ancho chilipulver, salt, muscovadosocker och rivet apelsinskal och gnid in dem i köttet. Skala och hacka lök och vitlök i grova bitar och lägg i grytan. Lägg köttet ovanpå.
Dela chilin och skrapa ur kärnorna och lägg i grytan tillsammans med lagerblad, olja och öl. Lägg lock på grytan och ställ in i ugnen, cirka 4 timmar, tills köttet känns mört.
Sila av skyn i en gryta och koka ihop till hälften. Dra isär köttet i mindre bitar med två gafflar. Slå skyn över köttet och gratinera under grillelementet i ugnen vid 250 grader, cirka 5 minuter. Servera med tortillabröd, guacamole, pico de gallo, picklad rödlök och mango salsa.
Mangosalsa: Dela mangofrukterna på båda sidor om den platta kärnan. Skär fruktdelarna i klyftor och filéa loss skalet. Skär fruktköttet i små tärningar.
Blanda frukten med lök, chili, koriander och limesaft. Smaka av med salt.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Här hittar recept på tillbehören:
Recept från Mitt kök