Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caribbean Style Corn on the Cob

Recept på Caribbean Style Corn on the Cob. Majsen smakar fantastiskt gott tillsammans med krämig aioli. Tips på vegansk majonnäs hittar du längst ner.

Caribbean Style Corn on the Cob
Caribbean Style Corn on the Cob
Caribbean Style Corn on the Cob
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8majskolvar
  • 1 dlparmesan- riven
  • 0,5 tskpaprikapulver- ev rökt
  • 1 mskpersilja- hackad

Aioli

  • 2äggulor
  • 1 tskdijonsenap
  • 2 dlrapsolja- eller solrosolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vik ner blasten och fäst den med ett snöre under kolvens rot. Linda in kolvarna i aluminiumfolie och lägg dem direkt på ugnsgallret. Tillaga 30–35 min, tills de känns mjuka.

  2. Aioli: Vispa äggulor och senap. Tillsätt oljan droppvis och vispa med elvisp till en tjock aioli. Skala och pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar. Blanda i persiljan.

  3. Ta ut och låt majsen svalna 2–3 min. Bred ca 2 msk aioli runt om varje majskolv. Strö över parmesan, paprikapulver och persilja. Servera genast. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept på vegansk majonnäs (utan ägg) hittar du här!