Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carbonara med grädde

Denna carbonara är en busenkel pasta som blir extra god med rökt smak från pancetta.

Carbonara med gräddeCarbonara med gräddeCarbonara med grädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gpappardelle- färsk
  • 150 gpancetta
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsvartpeppar- nymald, + 2 krm
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 2ägg
  • 1,5 dlparmesan- riven

Garnering

  • 0,5 dlbladpersilja- strimlad
  • parmesan

Gör så här

  1. Fintärna pancettan. Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem i olja ca 3 min. Ta upp på ett fat.

  2. Stek pancettan i stekpannan och strö på 2 krm peppar. Tillsätt grädde och lökfräset.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av men spara lite av kokvattnet.

  4. Vispa ihop ägg och parmesan. Blanda ner pastan i stekpannan. Rör ner äggsmeten och rör så att det bli krämigt. Späd eventuellt med lite pastavatten om det verkar torrt. Toppa med strimlad persilja, parmesan och 2 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?

 

Sugen på mer pasta? Spana in några enkla favoriter här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker