Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Capresesallad med melon

Capresesallad med melon är en fräsch och god förrätt. Ställ fram chiliflakes på bordet så kan var och en strö på efter smak.

Capresesallad med melon
Capresesallad med melon
Capresesallad med melon
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1cantaloupe- liten
  • 10tomater- små, i olika färger
  • 70 gsallad- blandad
  • 200 gminimozzarella
  • 0,5 krukabasilika
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmchiliflakes

Gör så här

  1.  Halvera melonen och skrapa ut kärnorna. Ta ut kulor med kuljärn eller en liten sked.

  2. Halvera tomaterna. Lägg sallads-bladen på tallrikar och fördela melon, tomater och ost ovanpå. Strö över basilikabladen. Ringla över olja, salta och krydda med chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?