Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caprese

Caprese görs av burrata som är en italiensk handgjord mozzarella med en fyllning av grädde och riven ostmassa som kallas stracciatella (bitar av ostmassan rivs för hand; stracciare betyder ”att riva”). Servera med flatbreads och parmaskinka.

CapreseCapreseCaprese
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2burrataostar- (à 150 g)
  • 800 gtomater- olika färger och storlekar
  • 3 mskolivolja- + 3 msk
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Halvera ostarna och gröp ut innanmätet. Strimla ytterhöljet och blanda med innanmätet. Fördela på en tallrik.

  2. Skär tomaterna i grova bitar och klyftor. Blanda med 3 msk olja och flingsalt. Strö tomaterna över osten.

  3. Ringla 3 msk olja över och toppa med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?